Faatasi ai ma matatioata multifocal alualu i luma, e tatau ona e iloa lenei mea!

O tioata fa'asolosolo, e fa'atatau i le tele-focal lenses, e masani ona ofuina i Europa ma le Iunaite Setete, ae na o le lauiloa i Saina i le 10 tausaga talu ai.Se'i tatou va'ai i se ata o matatioata fa'asolosolo fa'asolosolo.

tioata alualu i luma 8

I aso nei, e toʻatele tagata ua fai matatioata faʻasolosolo faʻasolosolo, ma ua avea matatioata alualu i luma ua masani ai.
Ae ui i lea, e le mafai e tagata uma ona maua ni matatioata alualu i luma lelei.O le tele o tagata i le taimi muamua, latou te le mananao e fetaui, o le mafuaaga e leai se mea e sili atu nai lo le ofuina le toʻa, faʻaalu tupe sili atu, ae leʻi ausia o latou faʻamoemoega.

E mafai foi ona fa'avasegaina le fa'asologa o tioata fa'asolosolo fa'asolosolo i totonu ma fafo.O le tekonolosi ma le poto masani o le faʻaogaina o tioata faʻasolosolo o le a aʻafia ai foi le faʻaogaina o le poto masani.O le mea lea, o le malamalama i le mamanu o tioata e mafai ona fesoasoani ia te oe e maua atili ai tioata faʻalelei.

I totonu o le alualu i luma ma fafo atu o le alualu i luma mataupu

Matamata fa'asolosolo i fafo:O le mamanu faasolosolo o loʻo i luga uma o le pito i fafo o le tioata, ma o le talavai o loʻo faʻagasolo i luga o le pito i totonu o le tioata.
O le mamanu alualu i luma o le vaega alualu i luma fafo o loʻo i ai tulaga le lelei, lea e le mafai ona faʻatulagaina e tusa ai ma manaʻoga o le mata, ma o le mamanu ma le gaioiga e sili atu ona masani.

Lens alualu i luma totonu:O le fa'asolosolo malie o lo'o i luga o le pito i totonu, ma o le itu tu'usa'o o lo'o i luga o le pito i totonu.
Talu ai o le pito i tua e mafai ona mamanuina ma faʻagasolo malie, o le faʻasolosolo malie ma le faʻatonuga o le malamalama e mafai ona faʻamalieina e tusa ai ma faʻamatalaga a tagata taʻitoʻatasi, faʻaofuina tapulaʻa ma masaniga vaʻaia patino, ina ia faʻaleleia atili le poto masani o le tagata o loʻo i ai.

Tulaga alualu i luma i totonu ma fafo

Lautele va'aia va'aia: E lautele atu le va'aiga aga'i i totonu
Talu ai ona o le alualu i luma o le pito i totonu e latalata i le mata, o le faʻaogaina o lenei tioata e mafai ona faʻateleina ai le Angle vaaia o le tagata, faʻaleleia le lautele o le vaʻaiga tutotonu ma le faʻaogaina o le vaʻaia o le eria lata ane, ma o le faʻataʻitaʻiga e sili atu ona moni ma manino. .Pe a faʻatusatusa i le alualu i luma o le pito i fafo, o le vaʻaia vaʻaia e faʻateleina e tusa ma le 35%.

Latalata fa'amafanafanaga tumau: totonu fa'asolosolo fa'aofuofu sili atu le fa'alelei
O le alualu i luma i totonu o loʻo faʻaaogaina tekinolosi tulaga ese, lea e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o tioata nai lo le pito i fafo, ma o le aberration e latalata i itu uma e lua o le tioata, ma o le vaega faʻaleagaina o le vaʻaia vaʻaia e laʻititi, o lea e faʻaleleia atili ai le faʻamafanafanaina, ma o le fetuunaiga e vave.

Manaoga i tua: E tofu lava ma ona tulaga lelei
Mo tagata faʻatau e lelei le faʻaogaina o mata, o le faʻagasologa faʻasolosolo o le maualalo o le ADD tau poʻo le auala umi e sili ona lelei.Mo tagata fa'atau e le lelei le toe fa'afo'isia, maualuga le tau ADD po'o le ala pupuu fa'aogaina le fa'aogaina lelei o fafo.

Mana'oga fa'apitoa: Fa'aliga i totonu e mafai ona fa'atulagaina fa'apitoa
O faʻamaufaʻailoga o le tioata alualu i luma i totonu e mafai ona faʻamalieina atoatoa e tusa ai ma manaʻoga o le tikeri o le mata ma le faʻaaogaina masani, o lona uiga o tioata faʻapitoa mo tagata faʻatau e sili atu ona fetaui ma manaʻoga moni o le ofuina o tagata faʻatau.

Tulaga vevela tele: totonu faasolosolo malie e sili atu ona fetaui ma manaoga
I aso nei, ona o le faʻaleleia atili o le lelei o le olaga o tagata, o le tulaga mataʻutia o le vaivai o mata e taua tele, ma o le presbyopia o loʻo faʻaalia ai se tulaga o le laʻititi.O le mea lea, i lalo o le tulaga e faʻamalieina ai le malosi o le cyclotral o le maso mata, faʻasolosolo malie i totonu o le filifiliga faʻamuamua e fetaui ma manaʻoga o tagata faʻatau mo le vaʻaiga lautele ma faʻaleleia le faamalieina.

Mafua'aga o le fa'aletonu i le ofuina o le vaega fa'asolosolo
I la'ei i aso uma, e iai fo'i nisi o mafua'aga o le fa'agasolo o le fa'aogaina o tioata fa'aletonu e pei ona ta'ua i lalo
1. Pisa tioata
Matatioata i aso uma faʻaoga o sina gauai itiiti o le a faʻaleagaina i pefu stains, afaina ai le vaʻai;E mafai fo'i ona fa'alavelave le alu atu o le malamalama o tioata mata'i, e fa'apupulaina ai le va'ai ma le fa'aletonu.
Fautuaga: E tatau ona fufulu matatioata a'o fa'aoga.Fufulu le palapala tioata i le vai, ona solo lemu lea i se ie faamama mata tioata mama ma vaivai e aloese ai mai le maosiosia.Afai o le tioata e tele maosiosia, e tatau ona sui i le taimi.

2. Deformation o fa'avaa fa'ata
Matatioata faʻaaogaina mo se taimi umi e mautinoa lava o le a oomiina, toso, faʻalavelave ma faʻaleagaina o le faʻavaa.Afai e le mafai ona sa'o sa'o le ogatotonu o le mata i le tamaititi, e ono afaina ai le mata ma fa'aitiitia ai le fa'amafanafanaga.
Fautuaga: E le tatau ona tu'u matatioata i totonu o le taga po'o le ato i le loto, ae tatau ona teu i totonu o le pusa fa'ata ma teu lelei.Afai e maua e le mafai e le faʻaseseina o le faʻata faʻavaa ona "faia", e tatau ona fai atu i tagata tomai faapitoa e fetuunai ma tausia i le taimi.

3. E le fetaui le fetaui
I le faaopoopo atu i le maualuga o le myopia ma le presbyopia, o le faʻaaogaina i aso uma pe a uma ona ofuina e tatau foi ona amanaia.O le tikeri faʻapolofesa o le suʻega ma le lelei o le tioata e manaʻomia e matua maualuga.Le fetaui lelei o le su'ega e faigofie ona fa'alavelave.

Fautuaga: Ia mautinoa e filifili se falema'i mata masani, po'o se foma'i mata, e se foma'i mata fa'apitoa.

222

Taimi meli: Oke-17-2022