Malamalama vave - Faʻafefea ona faʻatau tioata sui lanu

O tioata fesuisuiai lanu ua faʻateleina le lauiloa ona e le gata ina latou maua ai le puipuiga o le UV, ae e talafeagai foi mo laei i aso uma.O le itu pito sili ona taua o le faʻafetaui lea o manaʻoga o vaega eseese o tagata, e pei o le presbyopia, myopia, moli mafolafola ma isi.
O lea la, fa'afefea ona fa'atau se paipa lelei o tioata suia lanu?
1, vaʻai i le lanu
I le taimi nei, ua vaevaeina le maketi i suiga faavae ma suiga membrane e tusa ai ma le faagasologa o le gaosiga.
O le fa'aupuga, o se suiga fa'avae o se suiga ata lea e fa'aopoopoina ai se vali chromotropic i mea tioata ma fa'aoga ai se vaila'au chromotropic i luga o le tioata.
O le lanu o le suiga faavae o loʻo i luga o le tioata, ma o le faʻafefeteina o le suiga o le membrane o loʻo i luga o le laupepa i luga o le mata tioata.
Talu ai ona o le vaega faʻafefeteina o le tioata membrane o loʻo i luga o le membrane layer, e le o noatia i mea faʻatapulaʻa.E tusa lava po o le a le puipuiga o le moli lanumoana, luga ole aspheric masani, 1.67, 1.74 faʻamaufaʻailoga maualuga ma isi, e mafai ona gaosia le tioata membrane i se tioata ata, ma e tele filifiliga a le au faʻatau.

tioata photochromic-UK

2, tutusa lanu
I le taimi nei, o le lanu ata tifaga suia tioata e toniga i le faagasologa o le suia o lanu e aunoa ma se eseesega lanu, o lea o le ata tifaga suiga tioata e sili atu ona lelei ma sili atu ona ofuina aafiaga.
3, mautu lanu
O se chameleon lelei o le a otometi lava ona fetuunai le loloto o le lanu o le tioata e tusa ai ma le suiga o le malamalama, ma o le a toe foi i le tulaga manino pe a i totonu, lea e tutusa ma le tioata masani, e mautinoa ai le maualuga o le transmittance o le tioata.
Lanu suia le faagasologa atoa e aunoa ma se lagona, seamless fesuiaiga.


Taimi meli: Sep-17-2022