Va'ai Lab: Va'aiga lautele o le Gaosi Mata tioata

I nai masina o lumana'i, o le a taula'i atu le au mata'itusi i vaega eseese o le gaosiga o tioata ma togafitiga i luga o le eleele ina ia maua ai se malamalamaga loloto i nisi o tekonolosi fou ma meafaigaluega e aofia ai.
O le gaosiga o tioata o se fa'agasologa o le fa'avasegaina, fa'aiila ma fa'apipi'i fa'asalalauga manino e punou ai le malamalama ma suia lona umi fa'atatau.O le maualuga o le moli e manaʻomia ona punou e faʻatatau i le fua faʻatatau tonu, ma faʻaaoga e le fale suʻesuʻe auiliiliga o loʻo i totonu o le talavai e gaosia ai le tioata.
O tioata uma e faia mai se fasi mea lapotopoto, e ta'ua o le avanoa e le'i mae'a.O nei mea e faia i vaega o tioata tioata, masalo e masani ona faia i tioata pito i luma ua mae'a, ae o nisi e faia i mea e le'i mae'a.
Mo galuega faigofie, maualalo le aoga, e mafai ona tipi ma fa'ata'ita'i mata tioata i le fa'ata'ita'iga [fa'atusa e fetaui ma le fa'avaa], ae o le tele o fa'ata'ita'iga o le a fa'aogaina fale su'esu'e talavai mo togafitiga o luga ma sili atu ona lavelave galuega maualuga.E toaitiiti tagata fai mata e mafai ona faia togafitiga i luga o tioata e le'i mae'a, ae o le fa'ata'ita'iga, e mafai ona 'oti'oti tioata va'ai tasi ua mae'a.
Tekinolosi ua suia itu uma o le tioata ma lona gaosiga.O mea autu o le tioata e mama, manifinifi ma malosi, ma o le tioata e mafai ona lanu, ufiufi ma polarized e maua ai se faasologa o meatotino mo le oloa maeʻa.
O le mea pito sili ona taua, o tekonolosi komepiuta e mafai ai ona gaosia avanoa tioata i se tulaga sa'o, ma fa'atupuina ai fa'atonuga sa'o e mana'omia e tagata gasegase ma fa'asa'o ai fa'aletonu maualuga.
Po o le a lava o latou uiga, o le tele o tioata e amata i tisiketi e faia i mea manino, e masani lava 60, 70, poʻo 80 mm le lautele ma pe a ma le 1 cm le mafiafia.Ole avanoa ile amataga ole falesu'esu'e talavai e fuafua ile talavai e fa'agaoioia ma le fa'avaa ole tioata e fa'apipi'i.O matatioata fa'ata'ita'i va'ava'ai maualalo e mana'omia na'o se tioata mae'a e filifilia mai le su'esu'ega ma tipi i foliga o le fa'avaa, e ui lava i lenei vaega, e 30% o tioata e mana'omia se fa'avasega fa'apitoa.
O galuega e sili atu ona lavelave e sili ona lelei e faia e tagata tomai faapitoa i mata ma tekinisia falesuesue i le galulue vavalalata e filifili oloa sili ona lelei mo gasegase, talavai ma faʻavaa.
O le tele o lōia e iloa le auala ua suia ai e tekinolosi le potu faufautua, ae ua suia foi e tekinolosi le auala e oʻo atu ai talavai i le gaosiga.O faiga fa'aonaponei e fa'aogaina ai faiga fa'akomepiuta fa'afeso'ota'i (EDI) e lafo ai le talavai a le ma'i, filifiliga o tioata, ma foliga fa'avaa i le falesu'esu'e.
O le tele o faiga EDI e su'e ai le filifiliga o tioata ma a'afiaga fa'aalia a'o le'i taunu'u le galuega ile falesu'esu'e.O foliga o le faʻavaa e siaki ma tuʻuina atu i le potu talatala, ina ia fetaui lelei le tioata.Ole a maua ai fa'ai'uga e sili atu le sa'o nai lo so'o se faiga fa'amuamua e fa'alagolago i fa'avaa e mafai ona uuina e le fale su'esu'e.
A maeʻa ona ulufale i totonu o le fale suʻesuʻe, e masani lava ona faʻailoga matatioata i se code bar, tuʻu i totonu o se fata ma faʻamuamua.O le a tuʻuina i totonu o pallets o lanu eseese ma felauaiga i luga o taavaletoso poʻo le tele o faiga faʻafefe.Ma o galuega faʻafuaseʻi e mafai ona faʻavasegaina e tusa ai ma le aofaʻi o galuega e fai.
O le galuega e mafai ona avea ma tioata atoatoa, lea e gaosia ai tioata, tipi i foliga o le faʻavaa ma faʻapipiʻi i totonu o le faʻavaa.O se vaega o le faagasologa e aofia ai le togafitia o luga o le avanoa, tu'u le lapotopoto avanoa ina ia mafai ona teuteu i se foliga faavaa i isi nofoaga.A fa'amauina le fa'avaa i le taimi o le fa'amalositino, o le a fa'apipi'i le avanoa i luga ma fa'agaoioi pito i le foliga sa'o i le falesu'esu'e fa'ata'ita'i mo le fa'apipi'iina i totonu o le fa'avaa.
O le taimi lava e filifilia ai le avanoa ma faʻapipiʻi le galuega ma faʻapipiʻi palleti, o le a tuʻu lima pe otometi le tioata i totonu o le faʻailoga tioata, lea e faʻailogaina ai le tulaga o loʻo manaʻomia.Ona ufiufi lea o le tioata i ata palasitika po o se mea faapipii e puipuia ai le pito i luma.Ona poloka ai lea o le tioata e se fa'alava fa'ameamea, lea e fa'afeso'ota'i i luma o le tioata e fa'amau ai pe a gaosia le pito i tua o le tioata.
Ona tu'u lea o le tioata i totonu o se masini fa'asolo, lea e fa'apena le pito i tua o le tioata e tusa ai ma fa'atonuga talafeagai.O le atina'e lata mai e aofia ai se pa puipui e fa'apipi'i ai le poloka palasitika o lo'o i luga o le mata tioata, aloese mai le fa'aogaina o mea e fa'afefeteina maualalo.
I tausaga talu ai nei, o le faʻatulagaina poʻo le faʻatupuina o foliga tioata ua oʻo i suiga tetele.Komipiuta Numerical Control (CNC) tekinolosi ua suia le gaosiga o tioata mai se analog system (fa'aoga laina laina e fatu ai le pi'o mana'omia) i se faiga faakomepiuta e tosoina le fiasefulu afe o vaega tuto'atasi i luga o le mata o le tioata ma maua ai le foliga sa'o. manaomia.O lenei gaosiga faakomepiuta e taʻua o le faʻatupu fua fua.
O le taimi lava e maua ai le foliga o loʻo manaʻomia, e tatau ona faʻalelei le tioata.O lenei mea sa masani ona avea o se faiga vevesi, ma le tele o galuega.O le fa'alelei ma le fa'apololei fa'ainisinia e fa'atino i se masini fau u'amea po'o se tisiki olo, ma fa'ailoga eseese o pa'u olo o lo'o fa'apipi'i i le masini fau u'amea po'o le tisiki olo.O le a faʻapipiʻi le tioata, ma o le mama olo o le a olo i luga o lona pito e faʻapupulaina ai i luga o le mata.
Pe a sasaa le vai ma le vaifofo alumina i luga o le tioata, sui fata ma mama ma le lima.O masini fa'aonaponei e fausia ai foliga o le tioata ma le sa'o maualuga, ma o le tele o masini e fa'aogaina ulu meafaigaluega fa'aopoopo e fa'alelei ai le pito i luga e maua ai se fa'au'uga lamolemole.
Ona siaki ma fuaina lea o le pi'o ua gaosia, ma faailoga le tioata.O faiga tuai e na'o le fa'ailogaina o le tioata, ae o faiga fa'aonaponei e masani ona fa'aogaina le laser etching e maka ai ma isi fa'amatalaga i luga o le tioata.Afai e fa'apipi'i le tioata, e fa'amama fa'a ultrasonic.Afai ua sauni e tipi i foliga o se faavaa, o loʻo i ai se faʻamau faʻamau i tua e ulufale ai i le faʻagasologa o le pito.
I lenei laʻasaga, e mafai e le tioata ona oʻo i se faasologa o gaioiga, e aofia ai le valiina poʻo isi ituaiga o faʻaofuofu.E masani ona faʻaaogaina le valivali ma le faʻapipiʻi malosi e faʻaaoga ai se faiga faʻapipiʻi.O le tioata o le a fa'amama mae'ae'a, ma o le lanu po'o le fa'ailoga fa'apipi'i o le a fetaui ma le tioata ma mea.
O faʻamaʻi faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻi hydrophobic, faʻapipiʻi hydrophilic ma faʻapipiʻi antistatic o loʻo faʻaogaina i totonu o se potu vaʻavaʻa maualuga e ala i se faʻaogaina.O le tioata o loʻo faʻapipiʻiina i luga o se mea e taʻua o le dome ona tuʻu lea i totonu o se potu gaogao maualuga.O mea i totonu o le paʻu o loʻo tuʻuina i le pito i lalo o le potu, faʻafefe i totonu o le siosiomaga o le potu i lalo o le faʻavevela ma le maualuga o le vacuum, ma faʻapipiʻi i luga o le tioata i luga o le tele o laulau e na o le nanometer mafiafia.
A mae'a uma le fa'agaioiga o tioata, o le a latou fa'apipi'i fa'amau palasitika ma ulufale i le fa'agasologa o le pito.Mo fa'avaa fa'avaa faigofie, o le fa'agasologa o le fa'ai'uga o le a tipiina ai foliga o le tioata ma so'o se fa'ai'uga pito ina ia fetaui ma le fa'avaa.O togafitiga pito e mafai ona avea ma pisapisao faigofie, tootoo mo le faʻapipiʻi sili poʻo faʻalavelave faʻalavelave mo faʻavaa laina.
O masini olo fa'aonaponei ua fausia e aofia ai le tele o faiga fa'avaa ma aofia ai le viliina e aunoa ma se fa'avaa, slotting ma reaming i a latou galuega.O nisi o faiga fa'aonaponei ua le toe mana'omia fo'i ni poloka, ae fa'aaoga le masini e taofi ai le tioata.O le fa'agasologa o le fa'ai'uga ua fa'atuputeleina fo'i e aofia ai le etching laser ma le lomitusi.
A maeʻa loa le tioata, e mafai ona tuʻu i totonu o se teutusi ma faʻamatalaga auiliili ma lafo.Afai e faʻapipiʻi le galuega i totonu o le potu talatala, o le a faʻaauau pea ona pasia le tioata i totonu o le vaega tioata.E ui o le tele o faiga masani e mafai ona fa'aoga e fa'aiila fa'avaa, ae o lo'o fa'atuputeleina le fa'aogaina o 'au'aunaga fa'aiila i fafo atu o le nofoaga e faiga mo tioata maualuga tau, i-laina, ultra ma galuega leai se fa'avaa.E mafai fo'i ona tu'uina atu tioata i totonu e fai ma vaega o se fefa'ataua'iga afifi tioata.
O le potu talavai o loʻo i ai ni tekinolosi tioata faʻapitoa e mafai ona faʻaogaina mea faigaluega uma ma mamanu, e pei o Trivex, polycarbonate poʻo mea faʻasino maualuga.Latou te taulimaina foi le tele o galuega, o lea latou te lelei i le fatuina o galuega atoatoa i lea aso ma lea aso.
I nai masina o lumanaʻi, o le a suʻesuʻeina e le Optician ia gaioiga taʻitasi i luga i faʻamatalaga atili, faʻapea foʻi ma nisi o auaunaga ma meafaigaluega o loʻo avanoa.
Fa'afetai mo le asiasi mai i le foma'i mata.Mo le faitau atili oa matou mataupu, e aofia ai tala fou, auʻiliʻiliga ma fesoʻotaʻiga CET modules, amata lau saofaga mo naʻo £ 59.
Faatasi ai ma tala faatino uma o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia pea, e le o se mea e ofo ai o loʻo i ai ni tulaga mataʻina i le mamanu mata ma faʻatau atu i le 2021…


Taimi meli: Aukuso-27-2021