O le tioata poloka lanumoana ose lafoga IQ pe aoga tele?

Fai vasega i luga ole laiga, fe'avea'i, fa'atau i luga ole laiga... O fa'amaumauga o lo'o fa'aalia ai o le averesi o taimi fa'aoga fa'alemasina a Saina e fa'aoga Initaneti ua o'o ile 144.8 itula.Faʻasaga i lenei talaaga, o le tasi ituaiga o oloa e maualuga le manaʻomia, o le puipuia lea o mata, faʻamalolo le vaivai o le vaʻaia e pei o le faʻatau atu o tioata moli moli.

O le anti-blue light lens ua maua ni iloiloga fefiloi, ma o nisi fai mai o se lafoga i luga o le atamai ae o isi fai mai e puipuia ai mata.E aoga le tioata tioata?Ni Wei, fa'atonu o le mata i le Xi 'an International Medical Center Hospital, o le a fa'asoa atu ia te oe le malamalama o tioata moli e tete'e i le lanumoana.

cc68bfafc15c7a357706f8f6590728757a42de8a

O le a le blu-ray?

O le moli lanumoana e le o faasino i le moli lanumoana, ae o le galu o le 400-500 nanometers o le malamalama vaaia e taua o le moli lanumoana.O le faʻamalama faʻaaogaina i aso taʻitasi faʻamalama moli ma faʻaalia oloa (telefoni feaveaʻi / laulau mafolafola / TV) o le tele lava o le faʻamalamalamaina o le faʻamalamalamaina o le malamalama i le lanumoana.

E leaga le moli lanumoana mo ou mata?

E le o moli lanumoana uma e leaga mo oe.O mata o le tagata e matua maualalo lava le faapalepale i le lanu moana lanumoana i le 400-440 nanometer band.A o'o atu le malosi o le malamalama i lenei fa'ailoga, e faigofie lava ona tupu fa'aleagaina photochemical.Ae ui i lea, e taua tele le faʻavelaina o le moli lanumoana i le 459 - 490 nanometer band e faʻatonutonu ai le paʻu circadian o le tino o le tagata.E mafai ona a'afia ai le fa'aliloina o le melatonin i le tino o le tagata, ona a'afia ai lea o le uati o le tino, mataala ma lagona.

O le mea tatou te mananaʻo e puipuia mai le malamalama lanumoana mai puna faʻapitoa.Ona o lona umi o le galu ma le malosi malosi, o le malamalama lanumoana e mafai ona oʻo saʻo i le retina o le mata, lea e mafai ona faʻaleagaina ai o tatou mata.I tulaga mama, e mafai ona mafua ai le vaʻaia o le vaʻai ma le faʻaitiitia o le vaʻai, ma i tulaga ogaoga, e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi i le macular e oʻo lava i le tauaso.

I lo tatou olaga i aso taʻitasi, o faʻapogai autu o le moli lanumoana o telefoni feaveaʻi, komepiuta, papa ma isi mea faʻaeletoroni.Matatioata malamalama Anti-lanumoana i luga o le maketi, o le tasi o loʻo i luga o le tioata faʻapipiʻiina i se laulau e mafai ona atagia ai le ata tifaga lanumoana lanumoana pupuu, o le mataupu faavae o le puipuiga o le ata;O le lona lua o lo'o fa'aaogaina mea tioata lanu e fa'afefe ma fa'aitiitia ai le malamalama lanumoana.O nei tioata e masani ona samasama.O tioata lanu samasama e sili atu i le polokaina o le malamalama lanumoana.

O le mea lea, matou te le o totogiina se lafoga IQ e faʻatau ai tioata lanumoana, ae ia faʻalogo i le soifua maloloina o mata.


Taimi meli: Aukuso-20-2021