Saina maualuga mata tioata faavaa

I le amataga o le 1859, sa i ai faleoloa Saina a A. Genella i totonu o le fale i le 1108 Washington Street, lea e sili atu nai lo Saina.
O lana faleoloa ei ai ata, pepa puipui, pupuni, ie, meataalo, tusi, tioata ma moligao.Na lipotia mai e le Daily Citizen Evening News: “O Mr.A. Genella na sisiina se fu'a aulelei a le Confederate i luma o lana faleoloa Saina ananafi.E 10 fetu i luga, o lona uiga e fai ma sui o setete e 10 ua avea nei ma vaega o le Southern Confederacy.
O faleoloa Saina na sao mai le Taua a le Malo, o le mea moni lea na faʻaaogaina e Genella i faʻasalalauga.Na maliu Antonio Genella i le 1871, ma na faatauina e William Crutcher ma Co. se faleoloa faleoloa.
I le 1873, na toe tatalaina ai e le uso o Atonio o Iosefa se faleoloa Saina i le “faleoloa tuai”.E oo atu i le 1878, na faatautaia e Mrs. EA Riddle lona ie moega ma le faleie i totonu o le fale.O se faleoloa meaafale i le 1880s.I le 1889, na fa'atau atu ai e Mrs. RC Auter ma Mrs. Co. solosolo, ofutino, pulou pepe, kola, lima ma totigilima.
E oo atu i le 1893, na taʻua e le Bonelli Brothers Furniture Store le fale, ma latou lisiina atu ia Dornbusch ma Hopper, General Merchandise i le 1895. O le tele o kamupani, e aofia ai meaafale, milllinery, concepts, etc., sa faagaoioia i fafo atu o le fale seia oo ina siitia le Racket Store mai le auala i le fale i le 1903.
O le fa'atau oloa e fa'auigaina o se faleoloa e fa'atau atu oloa eseese taugofie.Mai le 1914 i le 1925, na vaevaeina ai e le fogafale lua le fogafale lua i le lua, ma le fogafale tasi na faaopoopo e fausia ai se fogafale tolu.O le faleoloa racket na tumau i totonu o le fale mo le tele o tausaga ma mulimuli ane avea ma faleoloa meafaigaluega a Wilson, lea na tapunia i le 2000s.


Taimi meli: Tes-09-2021