O le polokalama CSAM a Apple na faaseseina, ae o le kamupani e lua puipuiga

Faʻamatalaga: Na taʻua e Apple se asiasiga lona lua o le 'auʻaunaga, ma o se kamupani faʻapolofesa komipiuta vaʻaia o loʻo faʻamatalaina se avanoa o le mea e mafai ona faʻamatalaina i le "Faʻafefea ona aoga le asiasiga lona lua" i lalo.
A maeʻa ona toe faʻafoʻi e le au atinaʻe vaega faʻainisinia, o le uluai kopi o le Apple CSAM system ua faʻaseseina lelei e faʻailogaina se ata mama.Ae ui i lea, na taʻua e Apple o loʻo i ai ni puipuiga faaopoopo e puipuia ai lenei mea mai le tupu i le olaga moni.
O le atinaʻe lata mai na tupu ina ua maeʻa le NeuralHash algorithm na faʻasalalau i luga o le upega tafaʻilagi a le atinaʻeina o punaoa tatala GitHub, e mafai e se tasi ona faʻataʻitaʻi i ai ...
O faiga uma a le CSAM e galue e ala i le fa'aulufaleina mai o se fa'amaumauga o mea e iloa ai le sauaina o tamaiti mai fa'alapotopotoga e pei o le National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC).O loʻo tuʻuina atu le faʻamaumauga i foliga o faʻamaʻi poʻo faʻailoga tamatamai lima mai ata.
E ui lava o le tele o tagata sauai tekinolosi e suʻesuʻe ata o loʻo faʻapipiʻiina i le ao, e faʻaogaina e Apple le NeuralHash algorithm i luga o le iPhone a le tagata faʻatau e faʻatupu ai se tau o le hash o le ata teuina, ona faʻatusatusa lea i le kopi o le CSAM hash value.
O ananafi, na fai mai ai se tagata faʻapipiʻi ua toe faʻaaogaina le algorithm a Apple ma tuʻuina atu le code i GitHub-o lenei tagi na faʻamaonia lelei e Apple.
I totonu o ni nai itula talu ona faʻamalolo GitHib, na faʻaaogaina e le au suʻesuʻe le algorithm e fatu ai se faʻamoemoe sese lelei-lua ata eseʻese ese na maua ai le tau tutusa o le hash.E ta'ua lea o le feto'aiga.
Mo ia faiga, o loʻo i ai pea le lamatiaga o faʻalavelave, aua o le hash o le mea moni o se faʻataʻitaʻiga sili ona faigofie o le ata, ae o se mea e ofo ai e mafai e se tasi ona gaosia vave le ata.
O le fete'ena'i ma le loto i ai ua na'o se fa'amaoniga o manatu.E le maua e le au atinaʻe le faʻaogaina o le CSAM hash database, lea e manaʻomia ai le fatuina o mea sese i le taimi moni, ae e faʻamaonia ai o osofaʻiga faʻafefe e faigofie lava i le mataupu faavae.
Na faʻamaonia lelei e Apple o le algorithm o le faʻavae o lana lava faiga, ae na taʻu atu i le motherboard e le o le faʻasologa mulimuli lea.Na taʻua foʻi e le kamupani e leʻi faʻamoemoe e natia.
Na taʻu atu e Apple i le Motherboard i se imeli o le lomiga na suʻesuʻeina e le tagata faʻaoga i le GitHub o se faʻamatalaga lautele, ae le o le faʻauʻuga faʻaaogaina mo iCloud Photo CSAM detection.Fai mai Apple na ia faʻaalia foi le algorithm.
"O le NeuralHash algorithm [...] o se vaega o le faʻailoga faʻaogaina o faiga faʻaogaina [ma] tagata suʻesuʻe saogalemu e mafai ona faʻamaonia o ana amioga e ogatasi ma le faʻamatalaga," na tusia ai se pepa Apple.
Na fai mai le kamupani e lua isi laʻasaga: faʻatautaia se faiga faʻatusatusa lona lua (faʻalilolilo) i luga o lana lava 'auʻaunaga, ma le iloiloga tusi.
Na taʻua foi e Apple a maeʻa ona pasia e tagata faʻaoga le 30-match threshold, o le algorithm lona lua e le faʻasalalau e faʻaogaina i luga o sapalai a Apple o le a siakiina iʻuga.
"O lenei hash tutoatasi na filifilia e teena le avanoa o le NeuralHash sese e fetaui ma le CSAM faʻamaufaʻailogaina faʻamaumauga i luga o le masini ona o le faʻalavelave faʻalavelave o ata e le o le CSAM ma sili atu i le tapulaa tutusa."
Na maua e Brad Dwyer o Roboflow se auala e faigofie ai ona iloa le va o ata e lua na lafoina e fai ma faʻamaoniga o manatu mo se osofaʻiga faʻafefe.
Ou te fia iloa pe faʻapefea ona vaʻaia nei ata ile CLIP o se mea e tutusa ae ese le neural feature extractor OpenAI.CLIP galue tutusa ma NeuralHash;e mana'omia se ata ma fa'aogaina se feso'ota'iga neural e fa'atupuina ai se seti o fa'ailoga o lo'o fa'afanua i totonu o le ata.
Ae e ese le fesoʻotaʻiga a OpenAI.O se faʻataʻitaʻiga lautele e mafai ona faʻafanua i le va o ata ma tusitusiga.O lona uiga e mafai ona tatou faʻaaogaina e suʻe ai faʻamatalaga ata e malamalama ai tagata.
Na ou tamoe i ata fetoaiga e lua i luga e ala i le CLIP e vaai pe na faaseseina foi.O le tali puupuu o le: leai.O lona uiga e tatau ona mafai e Apple ona faʻaogaina se fesoʻotaʻiga lona lua e suʻe ai ata (e pei o le CLIP) i ata CSAM ua iloa e iloa ai pe moni pe pepelo.E sili atu ona faigata le faʻatupuina o ata e faʻasese ai fesoʻotaʻiga lua i le taimi e tasi.
Mulimuli ane, e pei ona taʻua muamua, o ata e toe iloilo ma le lima e faʻamaonia ai o latou CSAM.
Fai mai se tagata suʻesuʻe saogalemu e naʻo le pau lava le tulaga lamatia o soʻo se tasi e manaʻo e faʻafefe Apple e mafai ona tuʻuina atu ni faʻamatalaga sese i tagata suʻesuʻe.
"O le mea moni na mamanuina e Apple lenei faiga, o lea e le manaʻomia ai ona natia le galuega o le hash, aua e na o le pau lava le mea e mafai ona e faia i le'non-CSAM e pei o le CSAM' o le faʻafefeina lea o le tali a Apple i ni ata leaga seʻia oʻo ina latou faʻaogaina ni filiga e faʻaumatia. auʻiliʻiliga O lapisi i totonu o le paipa o ni mea sese," o le tala lea a Nicholas Weaver, o se tagata suʻesuʻe sinia i le Institute of International Computer Science i le Iunivesite o Kalefonia, Berkeley, i le Motherboard i se talanoaga i luga ole laiga.
O le le faalauaiteleina o se mataupu o le faateleina o popolega i le lalolagi i aso nei.Mulimuli i lipoti uma e fesoʻotaʻi ma le le faalauaiteleina, saogalemu, ma isi i totonu o matou taʻiala.
Ben Lovejoy o se tusitala faʻapitoa Peretania ma faʻatonu EU mo 9to5Mac.Ua lauiloa o ia mo ana koluma ma tala faʻasolopito, suʻesuʻeina lona poto masani i oloa a Apple i le aluga o taimi e maua ai ni iloiloga sili atu.Na te tusia foʻi tala, e lua mea faʻapitoa faʻapitoa, nai ata pupuu faʻasaienisi ma se rom-com!


Taimi meli: Aukuso-20-2021