Ua fa'atuputeleina le laina fa'apotopotoga |2021-07-06

O le pisinisi uila ua avea ma se tasi o nai tagata e mauaina le faʻamaʻi o le coronavirus ona o loʻo sailia e tagata ni auala e tumau ai le toʻaga, faʻafiafia tamaiti ma feoaʻi i galuega.O lo’o fa’atatau i le fa’atauina atu o uila vilivae i le atunu’u na si’itia i le 50% i le tausaga na te’a nei.O se tala fiafia lenei mo tagata gaosi uila uila, e pei o Detroit Bicycles ma le American Bicycle Company (BCA).
I aso ua mavae, sa avea le Iunaite Setete ma taʻutaʻua i le lalolagi gaosi uila.O falegaosimea o loʻo faʻatautaia e kamupani e pei o Huffy, Murray, ma Schwinn e gaosia uila i le tele o tausaga taʻitasi.E ui lava o loʻo i ai pea nei ituaiga, ae o le gaosiga ua siitia i fafo i le tele o tausaga ua mavae.
O se faataʻitaʻiga, na faia e Schwinn le uila vilivae mulimuli i Chicago i le 1982, ma na tapunia e Huffy lana fale gaosi oloa i Celina, Ohio i le 1998. I le vaitaimi lea, na mulimuli atu ai le toʻatele o isi tagata taʻutaʻua Amerika, e pei o Roadmaster ma Ross.I lena taimi, o le tau faʻatau atu o uila na paʻu i le 25% aʻo faʻaititia e le au gaosi oloa Asia tau ma faʻaitiitia tupe maua.
E tusa ai ma le faamatalaga a Harry Moser, o le taʻitaʻifono o le Reshoring Initiative ma le tusitala o le ASSEMBLY's "Moser on Manufacturing", na gaosia e le au gaosi oloa Amerika le sili atu i le 5 miliona uila i le 1990. Peitaʻi, a o faʻateleina galuega i fafo, na paʻu le gaosiga i totonu o le atunuʻu i le 200,000 taʻavale. .2015. O le tele o nei uila vilivae o lo'o gaosia e kamupani la'ititi, fa'apitoa e fa'amalieina i latou e fiafia i uila vilivae.
O le gaosiga o uila e masani lava o se pisinisi faʻataʻamilomilo ua oʻo i le faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le faʻavaivai.O le mea moni, ona o mea eseese, o le paʻu i lalo o le gaosiga i totonu o le atunuʻu ua toe suia i tausaga talu ai nei.
Pe fe'avea'i po'o le tu'u, o uila e tele fa'amanuiaga fa'alesoifua maloloina.Ona o le faʻamaʻi o le coronavirus, e toʻatele tagata ua toe mafaufau poʻo fea latou te faʻamalositino ma pe faʻafefea ona faʻaalu o latou taimi avanoa.
"[I le tausaga talu ai] tagata faʻatau [o loʻo] suʻe ni gaioiga i fafo ma tamaiti e faʻafeiloaʻi lelei e faʻafetaiaʻia luitau e fesoʻotaʻi ma faʻatonuga o fale, ma o le uila e matua talafeagai lava," o le tala lea a le NPD Group Sports Industry Analyst Dirk Sorensen (Dirk Sorenson) Inc., a kamupani su'esu'e o lo'o tuliloaina fa'asologa o maketi.“I le iuga, e toʻatele atu tagata [tiʻetiʻe uila] i aso nei nai lo nai tausaga ua tuanaʻi.
"O faʻatauga i le kuata muamua o le 2021 e 83% mai le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai," o le tala lea a Sorensen.“O lo’o maualuga pea le fiafia o tagata fa’atau e fa’atau pasika”.O lenei tulaga e faʻamoemoe e faʻaauau pea mo le tasi pe lua tausaga.
I totonu o le taulaga, o uila e lauiloa mo femalagaiga pupuu aua e mafai ona latou faasaoina le tele o taimi pe a faatusatusa i isi auala o felauaiga.E le gata i lea, o uila vilivae e foia ai faafitauli taua e pei o le utiuti o avanoa e paka ai taavale, eleelea o le ea ma le pisi o feoaiga.E le gata i lea, o le faiga fa'asoa uila e mafai ai e tagata ona mautotogi se uila ma faigofie ona fa'aoga uili e lua e folau ai i le taulaga.
O le faʻateleina o le fiafia i taʻavale eletise ua faʻalauiloa ai foi le paʻu uila.O le mea moni, o le tele o fai uila vilivae o loʻo faʻapipiʻiina a latou oloa i maʻa faʻapitoa ma mama, afi ma taʻavale e faʻaopoopo i le malosi tuai tuai.
"O le faʻatauga o uila eletise ua faʻateleina tele," o le faʻaaliga lea a Sorenson.“A o faʻamaʻi mai e le faʻamaʻi le tele o tagata tietie i le mea na tupu, na faʻavaveina le faʻatau atu o uila uila.I totonu o faleoloa uila, o uila eletise ua avea nei ma vaega lona tolu sili ona tele o uila, lona lua i le faʻatau atu o uila mauga ma uila auala."
“E-pasika e masani lava ona taʻutaʻua,” o le faaopoopo mai lea a Chase Spaulding, o se faiaʻoga faʻapitoa i le mamanu ma le gaosiga o uila i le Southeastern Minnesota State University.E le’i leva ona fa’au’u mai lana polokalame e lua tausaga i le Kolisi Tu’ufa’atasi.Na fa'avaeina e Spaulding le polokalame e fa'amalieina ai mana'oga a le au fai uila vilivae, e pei o le Hed Cycling Products, Quality Bicycle Products ma Trek Bicycle Corp.
Fai mai Spalding: "O le pisinisi taʻavale ua faʻateleina taʻavale eletise, ma fesoasoani i le pisinisi uila e faia ni laʻasaga sili e aunoa ma le tau faʻatau atoa o le atinaʻeina o maʻa ma isi vaega.""[O nei vaega e mafai ona faigofie ona tuʻufaʻatasia i totonu] I le faaiuga I le oloa, o le toʻatele o [tagata] e lagona le saogalemu ma o le a le vaʻaia o se ituaiga uiga ese o mopeds poʻo uila afi."
Fai mai Spaulding, o uila uila o se isi nofoaga vevela i totonu o pisinisi.E manaia tele i tagata tietie uila e fiafia e alu pea i le pito o le auala.O loʻo i le va o uila mauga ma uila auala, ae maua ai se faʻataʻitaʻiga tulaga ese.
I se tasi taimi, o le tele o uila na faʻatau atu e ala i tagata faʻatau uila uila ma faleoloa tetele (e pei o Sears, Roebuck & Co., poʻo Montgomery Ward & Co.).E ui lava o loʻo iai pea faleoloa uila i le lotoifale, o le tele o latou ua faʻapitoa i oloa maualuga mo tagata tiʻetiʻe uila.
I aso nei, o le tele o pasika-maketi faʻatau atu e faʻatau atu e ala i faleoloa tetele (e pei o Dick's Sporting Goods, Target, ma Walmart) poʻo luga ole e-commerce sites (e pei ole Amazon).I tausaga talu ai nei, a o faʻateleina tagata faʻatau oloa i luga ole laiga, faʻatau saʻo-i-tagata faʻatau ua suia ai foi le pisinisi uila.
Mainland Saina ma Taiuani o loʻo pulea le maketi uila a le lalolagi, ma kamupani e pei o Giant, Merida ma Tianjin Fujitec o loʻo faʻamauina le tele o pisinisi.O le tele o vaega o lo'o gaosia foi i fafo e kamupani e pei o Shimano, lea e pulea le lua vaetolu o le maketi ma taofi.
I Europa, o le itu i matu o Potukale o le totonugalemu lea o pisinisi uila.E sili atu ma le 50 kamupani i totonu o le eria o loʻo gaosia uila, vaega ma mea faʻaoga.O le RTE, le kamupani sili ona telē o le uila vilivae i Europa, e faatautaia se falegaosimea i Selzedo, Potukale, lea e mafai ona tuufaatasia e oo atu i le 5,000 uila i le aso.
I aso nei, ua fai mai le Reshoring Initiative e sili atu i le 200 tagata gaosi uila vilivae Amerika ma ituaiga, mai le Alchemy Bicycle Co. i Victoria Cycles.E ui lava o le tele o kamupani laiti poʻo tufatufa, e tele tagata taʻalo tetele, e aofia ai le BCA (se lala o Kent International Corporation) ma Trek.Ae ui i lea, o le tele o kamupani, e pei o Ross Bikes ma SRAM LLC, mamanu oloa i totonu o le atunuu ma gaosia i fafo.
Mo se faʻataʻitaʻiga, o oloa Ross ua mamanuina i Las Vegas ae o loʻo gaosia i Saina ma Taiuani.I le va o le 1946 ma le 1989, na tatalaina ai e le pisinisi a le aiga ni falegaosimea i Brooklyn, Niu Ioka ma Allentown, Penisilevania, ma faia ni uila vilivae tetele a o leʻi taofia le faagaoioiga.
"Matou te fiafia e toe gaosia uila i le Iunaite Setete, ae o le 90% o vaega, e pei o le felauaiga (o le masini masini e nafa ma le faʻanofoina o le filifili i le va o sprockets e fesuiaʻi ai uila) o loʻo gaosia i fafo," o le tala lea a Sean Rose, se sui o tupulaga lona fa.Na toe fa'atūina talu ai nei e le aiga le fa'ailoga na fa'amuamua ai uila mauga i le 1980s."Ae ui i lea, e mafai ona tatou faʻamutaina le faia o ni faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻapipiʻi gaosiga iinei."
E ui lava ua suia nisi mea, o le faiga faavae o le tuufaatasia o uila vilivae sa tumau pea e toetoe lava a le suia mo le tele o tausaga.O lo'o fa'apipi'i le fa'avaa vali i luga o le mea fa'apipi'i, ona fa'apipi'i lea o vaega eseese e pei o taofi, puipui palapala, mea fa'aoga, fa'amau, pedal, nofoa ma uili.E masani ona aveese au a'o le'i felauaiga ina ia mafai ona teuina le uila i totonu o se pusa vaapiapi.
O le fa'avaa e masani lava ona fa'apipi'i i vaega u'amea fa'apa'u eseese ua fa'apipi'i, uelo ma valiina.O le alumini ma le uamea o mea e masani ona faʻaaogaina, ae o mea faʻapipiʻi carbon fiber ma faʻavaa titanium o loʻo faʻaaogaina foi i uila maualuga ona o lo latou mamafa mama.
I tagata masani masani, o le tele o uila e foliga ma faʻaalia tutusa e pei ona i ai mo le tele o tausaga.Ae ui i lea, e tele atu filifiliga nai lo se isi lava taimi muamua.
"I se tulaga lautele, o le maketi e sili atu le tauvaga i le mamanu o faavaa ma vaega," o le tala lea a Spalding o Southeastern Minnesota State University.“O uila afi ua eseese, mai le maualuga, fufusi ma fetuutuunai, i le umi, maualalo ma le paie.O le taimi nei e tele filifiliga i le va o le lua.O uila auala e itiiti le eseesega, ae i tulaga o vaega, geometry, mamafa ma le faʻatinoga.E sili atu le eseesega.
"O le faʻasalalauga o le vaega sili ona lavelave i toetoe lava o uila uma i aso nei," o le faʻamatalaga lea a Spalding.“O le a e vaʻai foʻi i nisi o mea faʻapipiʻi i totonu o loʻo faʻapipiʻi le 2 i le 14 mea i totonu o le pito i tua, ae ona o le faʻateleina o tau ma le lavelave, o le tau o le faʻaogaina e sili atu le maualalo ma e leai se ponesi faʻatinoga talafeagai.
"O le faʻaata lava ia o se isi ituaiga, e pei lava o le fale seevae, o loʻo e faia ni oloa o le tasi le tele e fetaui ma foliga eseese," o le tala lea a Spaulding."Ae ui i lea, i le faaopoopo atu i le tele o luʻitau o loʻo feagai ma seevae, o le faʻavaa e le gata ina fetaui ma le tagata faʻaoga, ae tatau foi ona faʻatumauina le faʻatinoga, mafanafana ma le malosi i le tele o le tele.
"O le mea lea, e ui lava e masani lava o se tuufaatasiga o le tele o foliga uʻamea poʻo le carbon fiber, o le lavelave o fesuiaiga geometric i le taʻaloga e mafai ona faʻatupuina ai se auivi, aemaise lava mai le sasa, e sili atu le luʻitau nai lo se vaega e tasi e maualuga atu le mamafa ma le lavelave.Feusuaiga,” o le tala lea a Spalding."O le maualuga ma le tulaga o vaega e mafai ona i ai se aafiaga ofoofogia i le faatinoga."
"O le pepa masani o meafaitino mo se uila e aofia ai le tusa ma le 40 mea masani mai le tusa ma le 30 faʻatau oloa eseese," o le faʻaopoopo mai lea a Zak Pashak, le peresitene o le Detroit Bicycle Company.O lana kamupani 10-tausaga le matua o loʻo tu i totonu o se fale piliki e leʻi faʻailogaina i le itu i Sisifo o Detroit, lea sa avea muamua ma kamupani logo.
O lenei fale gaosimea e 50,000 futu faatafafa e tulaga ese ona na faia i lima le uila atoa mai le amataga seia maeʻa, e aofia ai le faʻavaa ma uili.I le taimi nei, e tusa ma le 50 uila vilivae e maua mai e laina e lua i le aso, ae e mafai e le falegaosimea ona gaosia pe tusa ma le 300 uila i le aso.O le le lava o vaega i le lalolagi atoa na faʻavaivaia ai le pisinisi uila uma o loʻo taofia ai le kamupani mai le faʻateleina o le gaosiga.
I le faaopoopo atu i le gaosia o ana lava ituaiga, e aofia ai le lauiloa Sparrow commuter model, Detroit Bicycle Company o se kamupani konekarate.Ua fa'apipi'iina uila mo Dick's Sporting Goods ma va'a fa'apitoa mo ituaiga e pei o Faygo, New Belgium Brewing ma Toll Brothers.A'o faamanatuina talu ai nei e Schwinn lona 125 tausaga, na gaosia ai e Detroit Bikes se fa'asologa fa'apitoa o 500 Collegiate fa'ata'ita'iga.
Fai mai Pashak, o le tele o faʻavaa uila o loʻo gaosia i fafo.Ae ui i lea, o lana kamupani 10-tausaga e tulaga ese i le alamanuia ona o loʻo faʻaaogaina le chrome steel e faʻapipiʻi ai faʻavaa na faia i le Iunaite Setete.O le tele o fai uila vilivae i totonu o le atunu'u e fa'aaogaina a latou fa'avaa mai fafo.O isi vaega, e pei o pa'u ma uili, o lo'o fa'aulufale mai fo'i.
"O loʻo i ai a matou gafatia gaosiga o uʻamea i totonu o le fale e mafai ai ona matou gaosia soʻo se ituaiga uila," o le faʻamatalaga lea a Pashak.“O le faagasologa e amata i le tipiina ma punou i totonu o paipa uamea mata eseese o foliga ma lapopoa.Ona tu'u lea o vaega fa'apa'u nei i totonu o se kesi ma fa'apipi'i fa'atasi e fai ai se fa'avaa uila.
"Aʻo leʻi valiina le faʻapotopotoga atoa, o puipui e faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai taofi ma uaea uila o le a faʻapipiʻiina foi i le faʻavaa," o le tala lea a Pashak.“O le pisinisi uila o loʻo agaʻi i se auala e sili atu ona otometi, ae o loʻo matou faia mea i le taimi nei i le auala tuai ona e le lava a matou numera e faʻamaonia ai le teu faʻafaigaluegaina i masini masini."
E oo lava i le fale gaosi uila sili ona tele i le Iunaite Setete e seasea ona faʻaaogaina le masini, ae o lenei tulaga o le a suia.O le fale BCA i Manning, Karolaina i Saute e fitu tausaga lona talaʻaga ma e aofia ai le 204,000 sikuea mita.E gaosia ai uila uila mo Amazon, Home Depot, Target, Wal-Mart ma isi tagata fa'atau.E lua laina telefoni feaveai-tasi mo uila e tasi le saoasaoa ma le tasi mo uila e tele saosaoa-lea e mafai ona oo atu i le 1,500 taʻavale i le aso, faʻaopoopo i se faleaoga faʻaonaponei faʻaonaponei e ufiufi ai le pauta.
O lo'o fa'agaoioia fo'i e le BCA se fale fa'apotopotoga e 146,000 futu faatafafa i ni nai maila le mamao.O lo'o taula'i atu i uila fa'aleaganu'u ma mea laiti fa'ato'a gaosia i laina fa'apotopoto tusilima.Ae ui i lea, o le tele o oloa a le BCA o loʻo gaosia i Asia i Sautesasae.
"E ui ina tele a matou mea na fai i Karolaina i Saute, ae naʻo le tusa ma le 15% o matou tupe maua," o le tala lea a Arnold Kamler, Pule Sili o Kent International.“E mana’omia lava ona fa’aulufale mai toetoe o vaega uma o lo’o fa’aopoopoina.Ae ui i lea, o loʻo matou gaosia faʻavaa, tui, faʻamau ma uʻamea i le Iunaite Setete.
"Ae ui i lea, ina ia mafai ona galue, o le matou fale fou e tatau ona matua faʻaogaina," o le tala lea a Kamler.“O lo’o fa’atauina nei mea faigaluega matou te mana’omia.Matou te fuafua e faʻaaogaina le fale i totonu o le lua tausaga.
“O lo matou sini ia faapuupuu le taimi e tiliva ai,” o le faamatalaga lea a Kamler, o lē ua 50 tausaga o galue i le pisinisi a le aiga.“Matou te mananaʻo ia mafai ona faia se tautinoga i se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa 30 aso muamua.I le taimi nei, ona o le sapalai sapalai i fafo, e tatau ona matou faia se faaiuga ma oka vaega i le ono masina muamua atu.
"Ina ia ausia le manuia mo se taimi umi, matou te manaʻomia le faʻaopoopoina o nisi masini," o le tala lea a Kamler.“O le matou falegaosimea ua uma ona i ai ni masini gaosi uili.Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai se matou masini e faʻapipiʻi ai tautala i totonu o le uili ma se isi masini e faʻasaʻo ai le uili.
"Ae ui i lea, i le isi itu o le falegaosimea, o le laina faʻapipiʻi o loʻo matuaʻi tusilima, e leʻo ese tele mai le auala na i ai i le 40 tausaga talu ai," o le tala lea a Kamler.“O lo’o matou galulue nei ma nisi o iunivesite e fo’ia lea fa’afitauli.Matou te faʻamoemoe e faʻaoga robots mo nisi faʻaoga i le isi lua tausaga.
Na faʻaopoopo mai e le Faʻatonu Faʻatonu Faʻamatalaga a le Fanuc America Corp James Cooper: "Matou te vaʻaia ua faʻateleina le fiafia o tagata gaosi uila i robots, aemaise lava kamupani o loʻo gaosia uila uila ma uila eletise, lea e foliga mai e sili atu le mamafa."Alamanuia, uila O le toe fo'i mai o galuega fa'apisinisi o le a fa'aosofia ai le si'itia o le mana'oga mo masini i le lumana'i.”
I le seneturi talu ai, o le itu i Sisifo o Chicago o le totonugalemu lea o le gaosiga o uila.Mai le amataga o le 1880s i le amataga o le 1980s, o le kamupani Windy City tele na gaosia uila i lanu eseese, foliga ma lapopoa.O le mea moni, mo le tele o le seneturi lona 20, e silia ma le lua vaetolu o uila uma na faʻatau atu i le Iunaite Setete na faʻapotopotoina i Chicago.
O se tasi o uluai kamupani i totonu o le alamanuia, Loring & Keene (sa avea muamua ma palama), na amata ona gaosia se ituaiga masini fou e taʻua o le "vili" i le 1869. E oo atu i le 1890s, o se vaega o Lake Street na lauiloa i le lotoifale o se "faʻailoga uila. ” ona o le fale e sili atu i le 40 tagata gaosi oloa.I le 1897, e 88 kamupani Chicago na gaosia 250,000 uila i le tausaga.
O le tele o falegaosimea o falegaosimea laiti, ae o nisi ua avea ma kamupani tetele, ma fausia ai le tele o tekinolosi gaosiga na iu lava ina faʻaaogaina e le pisinisi taʻavale.Gormully & Jeffery Manufacturing Co. o se tasi o gaosi uila sili ona tele i le Iunaite Setete mai le 1878 i le 1900. O loo faagaoioia e R. Philip Gormully ma Thomas Jeffery.
I le taimi muamua, na gaosia ai e Gormully & Jeffery ni pene maualuga uili, ae na iu lava ina latou atiina ae se faasologa manuia o uila "saogalemu" i lalo o le Rambler brand.O le kamupani na maua e le American Bicycle Company i le 1900.
I le lua tausaga mulimuli ane, na amata ai e Thomas Jeffery ona gaosia taʻavale Rambler i se falegaosimea e 50 maila i matu o Chicago i Kenosha, Wisconsin, ma avea ma uluai paionia i le pisinisi tau taavale a Amerika.E ala i se faasologa o le tuufaatasia ma le mauaina, o le kamupani a Jeffrey na iu lava ina avea ma taavale Amerika ma Chrysler.
O le isi gaosiga fou o le Western Wheel Works, lea na faʻatautaia le fale gaosi uila sili ona tele i le itu i matu o Chicago.I le vaitau o le 1890, na faʻatautaia ai e le kamupani le tele o tekinolosi gaosiga e pei o le faʻamauina o uʻamea ma le uelo tetee.O le Western Wheel Works o le uluai kamupani uila a Amerika na te faʻaogaina vaega uʻamea faʻailoga e faʻapipiʻi ai ana oloa, e aofia ai le faʻatau sili o le Crescent brand.
Mo le tele o tausaga, o le tupu o le pisinisi uila o Arnold, Schwinn & Co. Na faavaeina le kamupani i le 1895 e se tagata Siamani talavou gaosi uila e igoa ia Ignaz Schwinn, o le na malaga mai i le Iunaite Setete ma nofo i Chicago i le amataga o le 1890s.
Na fa'aatoatoaina e Schwinn le tomai o le u'u ma le ueloina o le sila tubular e fausia ai se fa'avaa malosi ma mama.O le taula'i atu i le lelei, mata'itama'i mamanu, le mafaatusalia gafatia tau maketi ma se laina tu'ufa'atasi tu'ufa'atasia tu'ufa'atasia fesoasoani i le kamupani e pulea le pisinisi uila.E oo atu i le 1950, o le tasi mai le fa uila vilivae uma na faatau atu i le Iunaite Setete o Schwinn.Na gaosia e le kamupani le 1 miliona uila i le 1968. Peitaʻi, o le Schwinn mulimuli na faia i Chicago na faia i le 1982.


Taimi meli: Sep-22-2021